MÚKY, KTORÉ MOŽNO NEPOZNÁTE


Sezamová múka
 
Bezlepková múka bohatá na minerály, vyrobená zo semien zo znížením obsahom tuku.
Táto múka je jemná, na vzhľad biela, obsahuje asi 15% vlákniny a až 46% bielkovín. 75g sezamovej múky úplne pokryje odporúčaný denný príjem horčíka, železa a zinku a tiež doplní do organizmu veľké množstvo kalcia a vitamínu E. Múka má tiež vysoký obsah prírodných antioxidantov nevyhnutne potrebných pre správne fungovanie.

mouka
 
Sezamová múka má veľmi jemnú orieškovú arómu a vzhľadom na sladkú chuť je vhodná na pečenie koláčikov, sušienok, môžete ju skombinovať s klasickou múkou pri pečení chleba, pizze atď. Je výbornou alternatívou napríklad k mandľovej múke.
 
Arašidová múka
 
Ďalšia bezlepková – arašidová múka s jej charakteristickou chuťou a vôňou je všestranne použiteľná pri varení aj pečení. Je bohatá na antioxidanty, má vysoký obsah vitamínov B a E, minerálov ako sú horčík, železo, meď, zinok, vápnik a selén. Je aj dobrým zdrojom mono-nenasýtených mastných kyselín.
 
Múka sa dá vynikajúco skombinovať napríklad s mandľovou a kokosovou k príprave raw tortičiek alebo koláčov. Jednoduchým rozmixovaním s vodou, štipkou soli a cukrom vytvoríte nízkokalorické arašidové maslo. Táto múka je vhodná aj do proteínových koktailov a k výrobe proteínových tyčiniek.

těsto
 
 
„Kriketová“ múka
 
Hľadáte neobvyklý a jedinečný spôsob ako obohatiť svoju stravu o vysoký obsah bielkovín ale bez použitia mäsa? Skúste veľmi netradičnú múku vyrobenú zo cvrčkov (Acheta domestica). Tieto cvrčky sa chovajú za maximálne čistých a hygienických podmienok a sú kŕmené špeciálne vyvinutou stravou preto spĺňajú všetky kritériá certifikovaného chovu. Múka má okrem vysokého obsahu bielkovín aj veľa železa a vitamínov radu B.

pečivo
 
Je vhodná na prípravu energetických tyčiniek, koktailov pre športovcov a dá sa využiť aj na obohatenie cesta pri pečení.

MÚKY, KTORÉ MOŽNO NEPOZNÁTE
Ohodnoťte příspěvek